Her er en sikker måde til at få det sjovt med elektronik og naturmaterialer. Byg et kastanjedyr og forsyn den med en vibrator fra en mobiltelefon.
Fuld udrykning!. Denne kastanjepolitibil er forsynet med en lysdiode, der blinker rødt og blåt.
Workshop: Kastanjedyr med teknologi
Vi bygger gode gamle kastanjedyr med materialer fra naturen, men giver dem nye skjulte kræfter med elektronik-komponenter og batterier. Byg en flagermus med lysende øjne. Byg en kastanjetrold med motor, som kan hoppe rundt på bordet. Eller sæt fantasien i sving og byg dit helt eget kastanjedyr, der kan noget særligt. Tag gerne dine egne kastanjer med.
At bygge kastanjedyr er hyggeligt i sig selv, men ved at kombinere naturmaterialerne med elektronik-komponenter bliver de velkendte kastanjer til moderne hjemmelavet legetøj.
En kastanjetrold er sød, men når den får en vibrationsmotor fra en mobiltelefon under maven bliver den også til et nærmest levende dyr, der brummer hen over bordet.
Og byggeaktiviteten bliver yderligere til et eksperiment med at få simple elektroniske kredsløb til at fungere. Måske virker det i første forsøg. Måske virker det ikke. Ved at prøve sig frem og lære af sine fejl får man styr på, hvordan elektronikken fungerer og hvordan man kan få sit elektroniske kastanjedyr til at at gøre som man vil.
Vi arbejder med kolde kredsløb – det vil sige uden brug af loddekolbe og dermed uden risiko for at brænde sig.
Forudsætninger:
Deltagere fra 7 år og op.
Jeg har alle materialer med, der skal bruges til workshoppen. Det er dejligt, hvis deltagerne har deres egne kastanjer med, men ellers sørger jeg for at der er kastanjer nok.
Der er brug for arbejdsbord med plads til 15 personer, hvor vi kan bygge vores kastanjedyr. Der skal være adgang til stikkontakter ved arbejdsbordet.
Der er beregnet materialesæt så 25 deltagere hver kan bygge 4 dyr med lys eller motor. Hvis der er behov for flere materialesæt kan de tilkøbes.
Hvad lærer man på workshoppen?
Et nyt kreativt syn på en velkendt aktivitet. Arbejde med simple elektroniske kredsløb. At eksperimentere sig frem og opnå et godt resultat ved at lære af sine fejl.
Hvad får deltagerne med hjem?
Deltageren får sine kastanjedyr med hjem sammen med evt. overskydende elektronikdele så man kan arbejde videre hjemme.
Omfang
Workshoppen varer op til 4 timer.
Gå-til-og-fra-workshop med plads til ca. 15 deltagere ad gangen, som kan være børn alene eller børn sammen med voksne.
Kontakt
Kristian Stokholm, Tel: 20 16 83 23, kristian@makerinspiration.dk
Workshops fra makerinspiration
Workshop: Cardboard Space Mission
En rum-mission for os, der bygger alt af pap.
Workshop: Scratch programmering start
Lær at programmere med det børnevenlige programmeringssprog Scratch.
Workshop: Sæt lys i festkortet
Lav festlige kort med elektroniske lyseffekter.
Workshop: Nemme børnerobotter
Byg børnerobotter med hobbymaterialer og enkel elektronik.
Workshop: Levende tegninger med lys
Tegn og mal med lys. Optag billeder og film på smartphone eller tablet.